Begin
Aktueel
Officieren
Korpsorganisatie
Foto's
Kleding
Links
Contact
Overdenkingen
 
Contact Aktiviteiten Kleding Buurthuiskamer
 
   

Peter de Vreeze

 

 

Even voorstellen . . . . . . .

Mijn naam is kapt. Peter de Vreeze
getrouwd met Corinne de Vreeze – Bettex
en vader van Nathan en Timon


Wie zijn wij:

 

 
   

Een klein stukje geschiedenis.

Toen Corinne en ik een aanstelling kregen in korps Hengelo werd tijdens het welkom een typisch Twentse uitspraak gebruikt. Kiek’n wat ’t wurd. Oftewel : eerst de kat uit de boom kijken. Zien welk vlees we in de kuip hebben. In Hengelo hebben we een goede tijd gehad , dus het is goed gekomen. Door de strategieherziening van 2010 werd voor ons voor wat betreft het korpswerk een (tijdelijk)tijdperk afgesloten. Corinne en ik waren verantwoordelijk voor korps Hengelo en korps Nijverdal. Hengelo werd “samengevoegd” met Enschede. Nijverdal werd een buitenpost. Het sluiten van een korps en het achterlaten van mensen waar je lief en leed hebt gedeeld gaat je niet in de koude kleren zitten. Er volgde een verhuizing naar Rotterdam waar Corinne en ik beiden een aanstelling kregen binnen het MCR als geestelijk verzorger. Na 3 jaar werkzaam te zijn geweest als geestelijk verzorger en 1 jaar als medewerker “Bij Bosshardt” kwam hier een einde aan, ik werd overgeplaatst naar “Korps Spijkenisse”.

Ik ben dankbaar voor de kans die ik kreeg om terug te mogen keren naar het kerkgenootschap. Gedurende de afgelopen jaren als officier heb ik veel geleerd. De verhalen van de mensen die ik ontmoet heb , het ontdekken van de dunne lijn tussen succesvol door het leven gaan en aan de zelfkant van de samenleving belanden hebben mij meer bewust gemaakt van mijn roeping als geestelijk leider binnen het Leger des Heils. Ik heb geleerd dat veel mensen vooral snakken naar ECHTE persoonlijke aandacht. Echt contact. Zodat ze mogen ervaren dat ze er toe doen. Ook al zijn ze door iedereen verlaten, uitgekotst door de maatschappij, behandeld als afval.

Nu!

In de huidige maatschappij die , misschien wel mede gedwongen door de financiële crisis terug zal moeten, of misschien wel vooruit zal moeten naar een participatie-samenleving, liggen de kansen voor een korps voor het oprapen. Niet om te scoren , maar om mensen de liefde van Jezus werkelijk te laten ervaren in woord en daad. Eigenlijk is dit niets meer en niets minder dan de opdracht die ieder van ons persoonlijk van Jezus heeft ontvangen. Iedereen met zijn eigen capaciteiten , zijn gaven en talenten.

Ik probeer om met de mensen van “korps Spijkenisse” deze opdracht handen en voeten te gaan geven.

Tot ziens en met zegenwens Peter de Vreeze

 

 
   
   

 

 
 
 
© Leger des Heils Spijkenisse. Alle rechten voorbehouden                                                                         [best visible 1024x768]